Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Selyemakác – famentés emBIO-val

emBIO sikertörténet

 

Több éves selyemakácfánk pár éve pusztulni kezdett, ágai elszáradtak a fa törzse is élettelennek tűnt, amit okozhatott a téli hidegek miatti elfagyás, kiszáradás, vagy a talaj tápanyagtartalmának kifogyása. Több hozzáértő is javasolta a fa kivágását, helyébe új csemete ültetését.

A kivágás helyett egy utolsó kísérletet tettünk az EM (Effektív Mikroorganizmusok) technológiához fordulva és az emBIO-val igyekeztünk megmenteni a fát.

A fa tövénél 10 liter vízhez 0,5 liter emBIO-t keverve belocsoltuk a talajt, több kisebb részletben, elég időt adva, hogy az oldat beszivárogjon a talajba, és lejusson a gyökérzónába. A belocsolással egy időben a fa törzsét és ágait is lepermeteztük ezzel az emBIO-s oldattal. A kezeléseket heti gyakorisággal ismételtük.

A kívánt hatás nem maradt el és az elszáradt ágakból új hajtások törtek elő. A régi elhalt ágrészeket egy ideig még nem vágtuk le, hogy szemléltetni tudjuk, milyen is volt a kiindulási állapot. Természetesen a régi ágrészeket az új hajtások sarjadásánál le kell metszeni, így a fa ismét élettől teli lombozattal és virágokkal gyönyörködtetheti az arra járókat.

         

         
 

Újra virágzik, ÉL a fa

 
 

Halott ágak gyűrűjében

 
 

Mintha 2 fa lenne. Egy élő és egy elszáradt

 
 

 
 

 
 

Az elhalt ágak tövéből új élet fakad

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: embio