Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bioemsan: Naturkozmetikumok

2019. 09. 25. 15:09:17 Urbán János agrármérnök

A Bioemsan termékeink egyik állandó összetevője a linalool. Nagyon szép neve van ennek az anyagnak, de vajon mit is takar és miért olyan fontos, hogy kivétel nélkül mindegyik termékben jelen van? Ezt járjuk körbe egy kicsit az alábbiakban.


2019. 07. 03. 13:49:12 Urbán János agrármérnök

1012 vagyis 100.000.000.000. Száz milliárd! Ez a szájüregünkben élő baktériumok száma. Elképzelhetetlenül nagy szám!

Nagyon sokféle baktérium létezik, melyek benépesítik a fogínyt, a fogakat és a nyelvet. Fontos, hogy a baktériumok együttélése – a mikrobiom – kiegyensúlyozott legyen, mert ez jelenti az immunrendszer egyetlen védelmét a gyulladások és betegségek ellen.

A Bioemsan fogkrém a baktériumokra alapozva a természetes megelőzést segíti. A Leipzigi Egyetemen készített tanulmány alapján gátolja a fogíny vérzését és a fogkő kialakulását.

A baktériumoknak hosszú ideig igen rossz hírük volt és sajnos sokan a mai napig a szó hallatán egyből a kórokozókra és a betegségekre gondolnak. A legújabb kutatási eredmények azonban azt mutatják, hogy a megfelelő mikrobiális egyensúly, azaz a megfelelő baktériumok megléte, az egészségünk szempontjából rendkívül fontos. Ez nem csak az emésztőrendszerünkre, beleinkre vonatkozik, hanem a fogainkra és az ínyünkre is.

A képlet egyszerű: a hasznos baktériumok védelmet jelentenek, ha azonban a káros baktériumok kerülnek túlsúlyba, az különféle betegségek, káros folyamatok kialakulásához vezet. Ilyen például a szájban a fogkő kialakulása, mely összetett rétegekből áll. Ha fogaink felületét nem tartjuk szabadon és tisztán a fogkőtől, a fogkő lerakódása fogszuvasodáshoz, fogágy betegségekhez és ínygyulladáshoz vezet. Az ínygyulladás többnyire a fogíny bakteriális gyulladását jelenti.

A fentiek jól mutatják, hogy a helyes ápolás, tisztítás és megelőzés elengedhetetlen a fogkő, a gyulladás és az íny vérzésének megakadályozásához. A Bioemsan fogkrém kiváló minőségű biotermesztésű gyógynövény kivonatokból és jótékony mikroorganizmusokból áll. A megelőzés szempontjából elért pozitív hatásokat természetes összetevőkkel, kémiai adalékanyagok nélkül biztosítja.