Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egészséges száj

Urbán János agrármérnök
2019. 07. 03. 13:49:12

 

1012 vagyis 100.000.000.000. Száz milliárd! Ez a szájüregünkben élő baktériumok száma. Elképzelhetetlenül nagy szám!

Nagyon sokféle baktérium létezik, melyek benépesítik a fogínyt, a fogakat és a nyelvet. Fontos, hogy a baktériumok együttélése – a mikrobiom – kiegyensúlyozott legyen, mert ez jelenti az immunrendszer egyetlen védelmét a gyulladások és betegségek ellen.

A Bioemsan fogkrém a baktériumokra alapozva a természetes megelőzést segíti. A Leipzigi Egyetemen készített tanulmány alapján gátolja a fogíny vérzését és a fogkő kialakulását.

A baktériumoknak hosszú ideig igen rossz hírük volt és sajnos sokan a mai napig a szó hallatán egyből a kórokozókra és a betegségekre gondolnak. A legújabb kutatási eredmények azonban azt mutatják, hogy a megfelelő mikrobiális egyensúly, azaz a megfelelő baktériumok megléte, az egészségünk szempontjából rendkívül fontos. Ez nem csak az emésztőrendszerünkre, beleinkre vonatkozik, hanem a fogainkra és az ínyünkre is.

A képlet egyszerű: a hasznos baktériumok védelmet jelentenek, ha azonban a káros baktériumok kerülnek túlsúlyba, az különféle betegségek, káros folyamatok kialakulásához vezet. Ilyen például a szájban a fogkő kialakulása, mely összetett rétegekből áll. Ha fogaink felületét nem tartjuk szabadon és tisztán a fogkőtől, a fogkő lerakódása fogszuvasodáshoz, fogágy betegségekhez és ínygyulladáshoz vezet. Az ínygyulladás többnyire a fogíny bakteriális gyulladását jelenti.

A fentiek jól mutatják, hogy a helyes ápolás, tisztítás és megelőzés elengedhetetlen a fogkő, a gyulladás és az íny vérzésének megakadályozásához. A Bioemsan fogkrém kiváló minőségű biotermesztésű gyógynövény kivonatokból és jótékony mikroorganizmusokból áll. A megelőzés szempontjából elért pozitív hatásokat természetes összetevőkkel, kémiai adalékanyagok nélkül biztosítja.

Klinikai vizsgálat

Korábban a kémiailag aktív összetevőket tartalmazó fogkrémeket széles körben vizsgálták, de még nem létezett átfogó vizsgálati anyag a gyógynövény alapú fogkrémekről.

A Leipzigi Egyetem Bakteriológiai és Mikológiai Intézetében és a Lipcsei Egyetem Fogorvosi és Periodontológiai Poliklinikáján összehasonlították a gyógynövény alapú fogkrémet a kémiailag aktív fogkrémekkel a fogkő és az ínygyulladás megelőzésének hatékonysága tekintetében. A kísérletben a Bioemsan fogkrémet vizsgálták gyógynövény alapú fogkrémként.

A klinikai vizsgálat során önkéntesekből véletlenszerűen 3 csoportot alakítottak ki: az első csoport triklosán tartalmú (antimikrobiális hatású), a második egy fluorid tartalmú (fogszuvasodás gátló hatású) és a harmadik a gyógynövény alapú Bioemsan fogkrémet használta. A vizsgált személyek nem tudták melyik fogkrémet használják. Az előírásoknak megfelelő rendszerességgel alkalmazták a számukra előírt fogkrémet a 24 hetes vizsgálati időszakban.

Az eredmények megmutatták, hogy létezik valódi alternatíva a hagyományos kémiailag aktív összetevőket tartalmazó fogkrémek mellett.

A vizsgálat során az alábbi értékeket nézték: Approximal Plaque Index (API), ami a szájhigiéniát méri és az orális higiéniai indexhez (OHI) hasonlóan a fogakra vonatkozó fogkövek százalékos arányát írja le. A Sulcus Bleeding Index (SBI) jelzi a vérző pontok mennyiségét az íny felületi vizsgálata után. Az SBI és az érzelmi indexek (BOP) a fogínygyulladáshoz kapcsolódnak.

  • Minél alacsonyabbak az API és az OHI értékek (az SBI és a BOP is), annál egészségesebb az íny.
  • Az SBI-érték minden csoportban szignifikánsan javult 12 hét után.
  • A BOP-érték szignifikánsan alacsonyabb volt a Bioemsan fogkrémet használóknál a vizsgálat során.
  • A vizsgálat végén szignifikánsan alacsonyabb API és OHI értékeket regisztráltak a Bioemsan fogkrémet használóknál a fluorid fogkrémet használókhoz képest.

A vizsgálat során a Bioemsan fogkrémnél a hatékonyságot mutató eredmények jobbak voltak, mint a referencia fogkrémeknél mért értékek. A mért értékek már a használat hatodik heténél javulni kezdtek a fluorid és a triklosan tartalmú fogkrémekhez képest. A lényegesen jobb eredmények és a javulás a Bioemsan fogkrém összetételén alapulnak a vizsgálatot végző orvosok szerint.

A vizsgálatot végző orvosi csoport arra a következtetésre jutott, hogy a Bioemsan gyógynövény alapú fogkrém ugyanolyan hatásos a fogkő és az ínygyulladás csökkentésére, mint a hagyományos vagy fluorid tartalmú fogkrémek. Bebizonyosodott, hogy a Bioemsan fogkrém gátolhatja a vérző íny és a fogkő kialakulását, és csökkenti a nyálban lévő anaerob baktériumok mennyiségét.

Az eredmények tükrében tehát elmondhatjuk, hogy a természetes, kémiai adalékanyagoktól mentes Bioemsan fogkrém megfelelő alternatívája a hagyományos, kémiai alapú fogkrémeknek. Ez azt jelenti, hogy bízhatunk a Bioemsan fogkrémben és bátran előnyben részesíthetjük a triklosánt és fluoridot tartalmazó fogkrémekkel szemben, hiszen

  • hatékonyan csökkenti a fogkő lerakódást és az ínygyulladást
  • gátolja a fogkő képződését és az ínyvérzést
  • helyreállítja a nyálban és a szájüregben a megfelelő baktérium egyensúlyt
  • rendszeres használatával jobb API, OHI, SBI és BOP értékeket kapunk.

Bioemsan fogkrémek már három változatban is elérhetőek az EM-Tech kínálatában: