Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pá-pá egérke - még erre is tökéletes!

 

Az alábbiakban saját – előre be nem tervezett – emBIO Herbs-PET SPAY tesztelésem eredményét fogom megosztani a kedves érdeklődőkkel. Figyelem, csak erős idegzetűeknek!

Ősz lévén az egerek kezdenek behúzódni és téli menedéket keresni a házakba, otthonokba. Nyilván a kedves apró bérlőket mindenki igyekszik a legkülönbözőbb házi praktikákkal távol tartani saját portájától, de lássuk be, ez nem mindig egyszerű feladat. Még a városok belsőbb részei is érintettek a témában, nem csak a vidéki emberek életét keserítik meg az apró jövevények.

Ezzel én is így járok már évek óta Budapest XIII kerületében. Az első döbbenetes találkozást követően alaposan felkészültem a fogadásra, sőt egy kicsit (tegyük hozzá nem alaptalanul) túl is lőttem a célon: padlásunkon több trükkös csapda mellett felállításra került egy hagyományos fém patkányfogó. A patkányfogó alapjában véve nem különbözik az egérfogótól, méretében annál inkább, ha felállítás közben bénáznék és lecsapódna, az ujjaimat simán eltörné.

Történetesen furfangos egerünk meg is érkezett hozzánk! Kicselezve az összes egércsapdát a patkányfogóig jutott, ezen aztán rendesen fenn is akadt. A részletekbe nem mennék bele, hogy egy pár dekás egérből mi marad, amikor rácsapódik egy patkánycsapda, ezt az olvasó fantáziájára bízom. Az eredmény viszont ott terült el előttem, kisebb-nagyobb részleteiben a csapda 30 centis környezetében, s mivel a tényt, hogy sikeres volt az elkapás csak pár nap után észleltem bizonyos szagok is igencsak terjengőben voltak.

Jött a fejtörés – OK az egérnek annyi, de akkor most hogyan tovább?  Az egérmaradványok szakszerű eltávolítása után (kb. mint amikor a kutya után takarítok: zacskó kézre felhúz, dolog megfog, zacskó lefordítva a kézről dologra ráhúz, elzáró csomó megköt, gyűjtőkukába kidob) maradt a folt és a szag. Ekkor jött az ötlet: lássuk, mit tud a tesztelésre hazavitt emBIO Herbs-PET SPAY!

A patkányfogót nem kezdtem el tisztogatni, úgy ahogy volt rátettem egy kartonlapra és alaposan befújtam a spray-el. Bőségesen adtam neki minden irányból, hogy a folyadék már csurogni kezdjen róla. Az egészet kartonlapostól éjszakára kitettem a külső kukatároló mellé – biztos, ami biztos alapon. A padláson az eset nyomait és környékét szintén alaposan befújtam az emBIO Herbs-PET SPAY-vel és ezzel aznapra be is fejeztem az elhárítási munkálatokat.

Este hazatérő családom semmit sem észlelt az eseményekből, ami igen kiváló eredménynek mondható el, abból a tényből kiindulva, hogy én a kellemetlenül megjelenő szagok miatt mentem fel a padlásra körbenézni a hadszíntéren.

Másnap a patkányfogónak semmiféle kellemetlen szaga sem volt, most már vízzel alaposabban is letudtam mosni, illetve egy kevés mosogatószert is használtam, majd a biztonság kedvéért ismét alaposan befújtam a spray-el és hagytam megszáradni.

A padláson, a folt helyén is megszűntek a szagok. Itt is csináltam egy felmosást, majd egy ismételt emBIO Herbs-PET SPAY-es körbefújkálást, mielőtt a berendezést ismét szolgálatba állítottam egy jelentős sajtdarab kíséretében.