Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mit okozhat a hasznos bélflóra nagymértékű csökkenése?

2. rész: Mit okozhat a hasznos bélflóra nagymértékű csökkenése?

Baktériumok szervezetünk védelméért!

Sokan összerezzennek, ha meghallják a baktérium szót, mindenkinek valami rossz betegség jut eszébe. Megszoktuk, hogy minden baktérium káros, és anélkül, hogy megvizsgálnánk a működésünkben betöltött kiemelt szerepüket, hajlamosak vagyunk hadjáratot indítani ellenük. Pedig vannak olyan baktériumok, amik jótékony hatásúak és jelentős segítséget nyújtanak nekünk egészségünk megőrzéséhez.

Bélrendszerünkben több százféle baktérium él. Ezen számos mikroorganizmusok alkotják a bélflóránkat, mely jelentős szerepet játszik az emésztésben, a tápanyagok lebontásában, valamint a betegséget okozó baktériumok, gombák és vírusok szaporodásának meggátolásában. Továbbá B-vitamint és K-vitamint termelnek, segítik a vas, a magnézium és a kálium felszívódását.

A belek és a bélflóra egyensúlyát a külső hatások könnyen felboríthatják, ilyen például az antibiotikum szedése vagy a helytelen táplálkozás, pedig a hasznos élőflórák a szervezet működésének alapját képezik. A környezetünkben és a természetben előforduló hasznos baktériumok esetében mikroflóráról, az emberi szervezetben pedig élőflóráról beszélünk. Egészségünk megőrzése és immunvédelmünk szempontjából kiemelten fontos szerepe van a szervezetünkben és környezetünkben élő hasznos baktériumoknak. Apró segítőtársaink, az egész szervezetünkben megtalálhatók. A XX. század elején azonosították először és a kutatások hamar alátámasztották, hogy a probiotikumok
jótékony hatással bírnak az egészségre, azon belül is

  • az immunrendszerre,
  • az emésztőrendszerre és
  • a szájflórára egyaránt, valamint
  • serkentik működésüket is,
  • az immunanyagok termelődését,
  • az idegen anyagok felismerését,
  • a belek összehúzó-képességét,
  • gátolják a kórokozó baktériumok megtelepedését, valamint
  • gyulladáscsökkentő anyagokat termelnek.

Mi mindenben lehetnek ezek a szabad szemmel nem látható lények a segítségünkre?

A mai világban sajnos kimondhatjuk, hogy minden oldalról támadásoknak vagyunk kitéve, amelyek ellen nem minden esetben tudunk megfelelően védekezni. Immunrendszerünk közel 70%-a a gyomor és a bélrendszert körülvevő szövetekben található. Bélrendszerünkben többszázféle jótékony hatású faj él belőlük, ezen mikroorganizmusok alkotják a bélflóránkat. Jelentős szerepet játszanak az emésztésben, valamint a betegségeket okozó sokféle kórokozó terjeszkedésének megállításában.

A stressz, a környezeti ártalmak, a helytelen táplálkozás, a rendszeres testmozgás hiánya, a táplálkozás során bevitt méreganyagok egyaránt képesek felborítani az emésztőrendszer harmonikus működését, pedig kiemelten fontos lenne, hogy ezt a területet megóvjuk.

Amennyiben a hasznos baktériumok a szervezetben megfelelő arányban vannak jelen, segítik az egyensúly fenntartását, stabilizálódását. Ezáltal erősítik a szervezet természetes ellenálló és védekező képességét. A helyes táplálkozáson belül, leginkább az ásványi anyagok és vitaminok bevitelére koncentrálunk, azonban az egészséges élőflóra nélkül mindezek nem tudnak a megfelelő arányban beépülni.

Legfontosabb feladatuk az egyensúly helyreállítása és fenntartása, valamint segítik a szervezet számára fontos vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. Az effektív mikroorganizmusok és ezen belül a probiotikumok ezért olyan fontosak számunkra, hiszen amellett, hogy alapvető szerepet töltenek be az egészségünk megőrzésében és a betegségek leküzdésében, alkalmazásukkal elősegíthetjük testünk természetes egyensúlyának fenntartását, jó közérzetünk megőrzését. Ennek optimális és harmonikus működésére, stimulálására kifejlesztett élőflórás, fermentált ital az emóció 7.84.

Tartalomhoz tartozó címkék: emóció7_84