Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mit nyerhetünk a bélflóra helyreállításával?

5. rész: Mit nyerhetünk a bélflóra helyreállításával?

Jótékony mikroorganizmusok és hatásaik

Milyen jótékony hatású mikroorganizmusok találhatóak az Emóció 7.84-ben?

A leggyakoribb jótékony hatású baktériumok a tejsavbaktériumok. Régóta használatosak az élelmiszeriparban, mivel képesek a cukrokat (laktózt is) és más szénhidrátokat átalakítani tejsavvá. Ennek a folyamatnak az eredménye az erjesztett élelmiszerek jellegzetes savanykás íze, mint például a kovászos uborka, savanyított káposzta vagy a közkedvelt csemege, a joghurt. Nagyon fontos, hogy mivel ez a folyamat csökkenti a közeg pH értékét, gátolja a káros mikroorganizmusok elszaporodását, ezzel megelőzve az emésztőrendszeri fertőzéseket.

Az Emóció 7.84 élőflórás ital lényeges probiotikus összetevői a Lactobacillus lactis, Lactobacillus plantarum, Saccharomyces cerevisiae.

Lactobacillus lactis

A leggyakrabban előforduló probiotikus baktériumok a Lactobacillus és a Bifidobacterium törzsekbe tartoznak. A probiotikus baktériumkultúrák a természetes bélflóra helyreállítását segítik. A bélflóra helyreállítása különösen fontos feladat az immunrendszer megfelelő működése miatt. Számos kutatás bizonyította, hogy a probiotikumok az említett ok miatt pozitívan befolyásolják az immunrendszert, így képesek csökkenteni a légúti fertőzések gyakoriságát, illetve az allergia és ekcéma kialakulását. Immunstimuláló, javítja az emésztőrendszer egészségét, csökkenti az antibiotikum használat okozta hasmenést. Gyakran javasolják orvosok, dietetikusok főleg antibiotikumos kezelések után, valamint candidiasis-betegségek kezelésére. Biztosítják a bélflóra egyensúlyát és kiszorítják a káros hatású mikroorganizmusokat így megakadályozzák, hogy azok szabadgyököket és egyéb káros anyagokat termeljenek a szervezetben.

Lactobacillus plantarum

Az emberi bélflórában is megtalálható tejsavbaktérium, a probiotikumok gyakori és fontos összetevője, mivel igen jótékony hatású az egészséges emberi bélflóra helyreállításában és fenntartásában. Számos kutatás bizonyította, hogy a probiotikumok a fentiek okán pozitívan befolyásolják az immunrendszert, így képesek csökkenteni a légúti fertőzések gyakoriságát, illetve az allergia és ekcéma kialakulását. Leghatékonyabb az antibiotikum okozta kellemetlen mellékhatások csökkentésére és a bélflóra visszaállítására. Immunstimuláló, gyakran javasolják műtétek utáni étrend-kiegészítőként is.

Saccharomyces cerevisiae - Élesztőgomba vagy sörélesztő

Élesztő gomba, a szénhidrátok bontásában van szerepe, melyeket alkoholokra bont. A élesztőgomba vagy sörélesztő  sarjadzó- vagy élesztőgombák egy fajtája. A korai idők óta ez a legfontosabb élesztőfaj – a kenyérsütésnél és sörfőzésnél, borerjesztésnél használják. Elsőként a szőlő héján izolálták (a sötét színű gyümölcsök – mint a szilva – bőrén megfigyelhető fehér rétegként, ahol a növény kutikulájának viaszanyagaiban él). Ezt a mikroorganizmust alkalmazzák leggyakrabban a fermentációs eljárásokban. Képes a galaktózt, szacharózt és maltózt is lebontani. Fontos B-vitamin forrás. Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Tiszta ízű borok és párlatok készíthetőek a segítségével.

Az “élőségét” bizonyítja, hogy az Emóció 7.84 folyamatosan változik. Egyre több, jobb és teljesebb lesz. Egy idő után a fermentlé tetején megjelenik egy érdekes, fehér színű, lebegő anyag, amely nem más, mint az igen értékes béta-glükán. A béta-glükánok olyan poliszacharidok, amelyek gombák, baktériumok, valamint növények sejtfalának alkotói. A leginkább hatékonynak tartott béta-glükán a Saccharomyces cerevisiae, vagyis az élesztőgomba sejtfalában található, de a zab, az árpa, a gombafélék, a tengeri algák és bizonyos baktériumok is tartalmazzák. A béta-glükánok lehetnek vízben oldhatóak és oldhatatlanok; a legnagyobb biológiai aktivitással az oldhatatlan típus rendelkezik. Az élesztőgombában található béta-glükán vízben oldhatatlan.

A béta-glükánok mozgósítják a szervezet veleszületett immunvédekezését, a természetes ölősejteket és a neutrofil granulocitákat, a makrofágok termelődését és aktivitását. Az immunválaszokat jó irányba terelik, modulálják, így - természetesen orvosi beleegyezéssel és jóváhagyással - általában autoimmun kórképek fennállása esetén is használhatóak!

Tanulmányokkal igazolták, hogy az élesztő sejtfalából kivont béta-glükánok csökkentik a koleszterin felszívódását a bélrendszerből, ennek hatására az összkoleszterinszintet is. A béta-glükánokat jó eredményekkel alkalmazzák a tumoros betegségek kiegészítő kezelésében, kemoterápia hatékonyságának növelésében, krónikus betegségek és autoimmun kórképek fennállásánál, fertőzések és legyengült állapotok esetében, ekcémás, atópiás és allergiás elváltozásoknál.

Az egészséget megőrizni sokkal olcsóbb, mint a betegséget gyógyítani
A legfontosabb feladat megelőzni a bajt, mert sokkal nehezebb utólag kezelni.

Célunk a nádcukor melasz és a természetes mikroflóra kombinációval előállított termékükkel elősegíteni az emésztési rendszer egyensúlyának megteremtését, az immunrendszer helyreállítását, vagy megerősítését.

Termékünk előállításával az volt a  célunk, hogy az EMÓCIÓ rendszeres fogyasztásával a bélflóra hasznos tejsavbaktérium, hasznos mikrobiális-készletét erősítsük. Az EMÓCIÓ összetétele biztosítja, hogy ezen mikroflóra hasznosítható mennyiségben jut el rendeltetési helyére, a bél megfelelő szakaszába, s ott kifejtheti előnyös hatását. Ezen kívül természetes szervessav-, cukor- és mikro-makroelem összetételével elősegíti a szervezet normál működéséhez szükséges anyagok bevitelét, pótlását.

Tartalomhoz tartozó címkék: emóció7_84