Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Miért legyen akváriumod?

 

Azon kívül, hogy egy akvárium jól mutat a nappaliban, meg olyan „felvágós” a vendégek előtt számtalan előnnyel is jár.

Egy akváriumnak a díszítésen, esztétikai hatásokon kívül terápiás szükségleteket kielégítő tulajdonságai is vannak, ezzel javíthatnak mindennapi életünk minőségén. A mondás - nem a méret a lényeg - itt is igaz. A hatás eléréséhez nincs szükség fél szobányi, csili-vili extrákkal felszerelt egzotikus hallakhelyre. Akár egy kisebb, pár halnak otthont adó, kövekkel és vízi növényekkel természetessé alakított akvárium is megfelel a célnak.

Hogy hova tegyük?

Oda ahol minden nap ránézhetünk, eltölthetünk a társaságában egy kis időt, pár nyugodt percet.

 

Mik is azok a hatások, ami miatt érdemes akváriumot tartanunk otthon, vagy akár az irodánkban?

Egy irodában elhelyezett akvárium csökkenti a munkával járó stresszt. Ha pár percig van lehetőségünk munkánkat megszakítani és elmerengve szemünket az akváriumon pihentetni drasztikusan csökkenthetjük stressz szintünket.  Egy szépen karbantartott, mini világként kialakított kisebb akvárium, benne a békésen úszkáló halakkal, elterelheti a gondolatainkat a rohanó világunktól.

Próbáljuk ki és meglátjuk, hogy a korábban fejtörést okozó feladatokra is milyen könnyen találunk megoldást pár perc kikapcsolás után.

A szorongást is csökkenti, ha arra figyelünk, hogyan úszkálnak, táplálkoznak, játszanak a halak víz alatti birodalmukban. Mivel figyelmünk rájuk koncentrálódik elfelejtődnek azok a gondok, melyek szorongást okoznak.

Az irodában elhelyezett akvárium a termelékenységünket is növeli. Azáltal hogy csökkenti a stresszt és a szorongást a vérnyomás csökkenését is eredményezi. Segítségünkre van az összpontosításban és motivációt nyújthat ahhoz, hogy kreatívabbak és produktívabbak legyünk.

Több klinika, orvosi rendelő is felismerte, hogy a várószobában, elhelyezett akvárium nemcsak dekorációra való, de hatásosan lenyugtatja az esetenként ideges, türelmetlen pácienseket. Várakozás közben a fájdalomról is elterelődik a figyelem, ezáltal elviselhetőbbé válnak a máskor oly hosszúnak tűnő percek.

Az otthonunkban tartott akvárium kivétel nélkül minden gyerekre hatással van. Még a hiperaktív, állandó mozgáskényszerrel megáldott gyerekek is képesek órákon keresztül figyelni egy akvárium életét. Azon kívül, hogy lenyugtatja és elszórakoztatja őket az érdeklődésüket is felkelti a természet és az élővilág felé.

Megfigyelték, hogy a hálószobában elhelyezett akvárium hatására könnyebb elaludni és az alvás minősége is sokkal jobb lesz. Ha alvás előtt pár percet nézzük, megnyugszunk, a negatív gondolataink eltűnnek és egy letisztult stressz mentes állapotban kezdheti meg szervezetünk a megérdemelt pihenőjét.

Már egy kisebb jól összeállított, a természetet közvetlen közelünkbe csempésző akvárium is jelentős hatást gyakorol elménkre, gyógyít, megnyugtat és energiával tölt fel.

Miért is ne használnák ki a benne rejlő lehetőségeket, ha még ráadásul a közvetlen környezetünk dekorálását is megoldhatjuk vele?