Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mely hatások gyengítik az immunrendszert?

2018. 08. 21. 07:26:00

1.rész: Mely hatások gyengítik az immunrendszert?

Az immunrendszer

Egészségünk záloga, szervezetünk legfontosabb védőbástyája a jól működő immunrendszer, amely sejtek, szervek, szövetek egységéből felépülő komplex rendszer, működése pedig az immunitásban nyilvánul meg. Ez a roppantul bonyolult és rendkívül komplex védekezőrendszer felelős a szervezetünkbe kerülő baktériumok és vírusok elleni küzdelemért, és a megfelelő védekezés kiépítéséért. Ennek a védekező rendszernek a működése nagyon komplex, bonyolult folyamat. Ahhoz, hogy ez létrejöjjön és zökkenőmentesen működhessen, számos szabályozó mechanizmusnak kell sikeresen beavatkoznia. Az immunrendszer bármely részén bekövetkező változás betegséget okozhat, így szervezetünk védelmi vonala akár ellenséggé is válhat.

Veleszületett immunitás

A veleszületett immunitás jellemzője, hogy minden idegen alkotó ellen ugyanolyan mechanizmussal védekezik. Sejtes elemei a fagociták, melyek felismerik az idegen részecske jelenlétét, ami lehet például egy behatoló kórokozó is. A felismerés után a mikroorganizmust bekebelezik, majd elpusztítják. A veleszületett immunrendszer kibontakozásának és a szerzett immunrendszer fejlődésének egyaránt feltételét, valamint alapját képezi a BÉLFLÓRA, hiszen ezekben a folyamatokban a bél mikroorganizmus-telepei közvetítő szerepet játszanak.

Egészségmegőrzés

Egészségünk megőrzése és immunrendszerünk optimális működésének szempontjából kiemelten fontos szerepe van a szervezetünkben és környezetünkben élő hasznos mikroorganizmusoknak. A stressz, a környezeti ártalmak, a helytelen táplálkozás, a rendszeres testmozgás hiánya, a táplálkozás során bevitt méreganyagok egyaránt képesek felborítani az emésztőrendszer harmonikus működését. Kiemelten fontos ezt a területet megóvnunk, mivel immunrendszerünk közel 70%-a a bélrendszert körülvevő szövetekben található.

Harmónia - Stabilitás - Egyensúly

Amennyiben a hasznos mikroorganizmusok a szervezetben megfelelő arányban vannak jelen, segítik az egyensúly fenntartását, stabilizálódását. Ezáltal erősítik a szervezet természetes ellenálló és védekező képességét.

A helyes táplálkozáson során, leginkább az ásványi anyagok és vitaminok bevitelére koncentrálunk, azonban az egészséges bélflóra nélkül mindezek nem tudnak megfelelő arányban beépülni. Bélrendszerünkben több száz féle jótékony hatású mikroorganizmus él, ezek alkotják a bélflóránkat. Jelentős szerepet játszanak az emésztésben, valamint a betegségeket okozó sokféle kórokozó terjeszkedésének megállításában. Legfontosabb feladatuk az egyensúly helyreállítása és fenntartása, valamint segítik a szervezet számára fontos vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.

Az ember szervezetének fő védekezési eszköze a jól működő immunrendszer, amely sejtek, szervek, szövetek egységéből felépülő komplex rendszer. A veleszületett immunrendszer kibontakozásának és a szerzett immunrendszer fejlődésének egyaránt feltételét, valamint alapját képezi a bélflóra. Ennek optimális és harmonikus működésére, stimulálására kifejlesztett élőflórás, fermentált ital az emóció 7.84.

Tartalomhoz tartozó címkék: emóció7_84