Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Interjú Katharina Krebs-el, a bioemsan termékmenedzserével: Miért különleges a bioemsan kozmetikai család?

Kiegészítettük a bioemsan bio kozmetikai termékcsalád egyes termékeit. Ezek a bioemsan termékek 2019 óta kaphatók, továbbfejlesztett receptekkel, új megjelenésben. Katharina Krebs termékmenedzser betekintést nyújt a kozmetikai kincsekbe, és szépségápolási tippeket tár fel a tavaszra.

A kiválasztott gyógynövénykivonatok és a hasznos mikroorganizmusok kölcsönhatásban alkotják a bioemsan organikus kozmetikai vonalat. Minden egyes termék esetében a gyógynövény-szakértők gondosan mérlegelik az összetételt. A Bioemsan termékek tisztán biológiai jellegűek és teljesen szintetikus adalékoktól mentesek.

 

A belső és külső értékek egyaránt fontos szerepet játszanak a biokozmetikában. A bioemsan természetes kozmetikai termékcsalád 2003 óta bizonyított.
 Mi motiválta Önt néhány termék újratervezésére?

Az osztrák minősített biokozmetikumok mellett állunk, és folyamatosan dolgozunk a fejlesztéseken. Ügyfeleink rengeteg pozitív visszajelzést adtak a bioemsan bio kozmetikai termékcsaládunkról. Ez arra ösztönzött, hogy kiegészítsem a kínálatot, és tovább javítsam az amúgy is jó minőségű recepteket. Így kozmetikai termékeinket az aktuális igényekhez igazítottuk, és kiegészítettük a legújabb biológiai alapanyagokkal.


A biotermesztésből származó gyógynövénykivonatok és a hasznos mikroorganizmusok a probiotikus bioemsan termékek alapvető elemei. Mire figyelsz különösen a gyártás során? 


Különös figyelmet fordítunk minden összetevő jó biológiai forrásaira és a hazai termelésre. A regionalitás fontos számunkra, és például a jojobaolajat részben helyettesítettük regionális olajokkal, például lenmagolajjal vagy napraforgóolajjal. Amikor receptjeinkhez más országokból nyersanyagokat szerzünk be, akkor támogatjuk a társadalmi projekteket. Shea vajjal például támogatunk egy női projektet Burkina Fasóban.

A gondozási termékek hullámvölgyei szintén kellemes, kellemes illatúak. Mit tulajdonít nagy jelentőségnek az illatkeverékekkel?


Az illat mindig egyedi benyomás. Fejlesztünk egy illóolajok lekerekített keverékét egy termékhez. A bioemsan balzsamkrémmel a kamilla és a mészvirág illatát választottuk. Fontos ügyelni arra, hogy az olajok jól illeszkedjenek az archoz vagy a fejbőrhöz. Termékeinkben az a szép, hogy a természetes összetevők és a hasznos mikroorganizmusok kombinációja miatt nagyon jól tolerálhatók. A biokozmetikumokban szerzett 15 éves tapasztalattal azt is megerősíthetem, hogy a jótékony mikroorganizmusok szintén pozitívan befolyásolják a bioemsan termékek eltarthatóságát.

Vessünk egy pillantást a külsejére. A csomagolás a természetes kozmetikumok összetett témája. A lehető legnagyobb erőforrás-megtakarítással és újrahasznosítással kell készülnie, valamint törésbiztos és könnyen szállítható. Fontos, hogy kényelmes legyen a fogása, illetve,  hogy esztétikailag is szép legyen a termék. Egyszerre elég sok igényt kell figyelembe venni.


Igen, azt hiszem, ezt mondhatnánk. Csomagolásunk megfelel ezeknek a követelményeknek. Védik a természetes összetevőket, ökológiailag kompatibilisek és látványosan vonzóak. A bioemsan koncepció jól átgondolt és megvalósított a tartalomtól a külső héjig.
Az új tubusoknál kívülről nem látható különbség. Ezek azonban 70% bioplasztikából állnak. Mik az előnyök?
Az új tubusok változatlanok maradtak megjelenésükben, és továbbra is ugyanazokat a funkciókat látják el. Ugyanolyan eltarthatóságot garantálnak a samponok és a tusfürdők esetében. Újdonság, hogy újrahasznosított alapanyagokból készülnek. Így a korábbiaknál is ökológiaiabban járunk el, miközben ugyanolyan funkcionalitást tartunk fenn.

A krémeknél a Multikraft az üvegedényeket választotta, fából készült tetővel. Mi olyan különleges benne?

Üvegedényeink fából készült teteje olasz kőris fából készült és természetesen üvegezett. Ez különleges csomagolást kölcsönöz ennek a terméknek. A fa az FSC pecsétet viseli (Forest Stewardship Council). Tehát a fenntartható erdészeti műveletekből származik. A csomagolás tervezésénél mindig a lehető legpraktikusabbá tételre kell összpontosítani. A praktikum az egyik legmagasabb elv, amelyet a funkcionalitással és a vonzó megjelenéssel kell kombinálni. Üvegedények a zuhany alatt nem praktikusak. Arc- vagy testkrémekhez viszont kellemes egy praktikus üvegedényt használni.

A bioemsan fogkrémek választékát kibővítették egy újabb fogkrémmel, amely szintén alkalmas gyermekek számára, és vegán. Mi volt fontos az Ön számára az új bioemsan fogkrém plusz fejlesztése során?

A bioemsan fogkrémet plusz Dr. Med. horpadás. Gerhard Schneiderrel készítettünk, mint a korábbiakat is. Ezúttal még magasabb az alkalikus pH-értéke, hogy még jobban segítsen parodontózisban és ínyproblémákban. Az új bioemsan fogkrém Plus ideális gyermekeknek és csecsemőknek, és ízletes. Finom citrom íze van, és a xilit miatt enyhén édes, amelynek antikariogén hatása is van. A lányom szívesen meg is enné a fogkrémet.

Hamarosan itt lesz a tavasz! Milyen kozmetikai tipp van a kellemesen enyhe tavaszi napokra?

Tavasszal fontos a bőrünk megtisztítása és újjáélesztése a téli hónapok után. A jó fürdőket sóval vagy arcradírozást ajánlok. Erre alkalmasak a bioemsan zuhany- és fürdősóink, mert a só mindig nagyon jó tisztító hatással van a szervezetre. A megterhelő munkanap után mindig meg kell venni egy jó sófürdőt, vagy megtisztítani az arcot arcradírral, hogy minden stressz eltudjon engedni az ember.
Tavasszal különösen fontos újra és újra arc radírt használni, és jól megtisztítani a bőrt. A bioemsan zöld tea peelingünk hosszabb ideig maszkként is használható a bőrön. Erős antioxidáns hatása van a Matcha zöld tea pornak, az EM kerámia porunknak és a Manju-nak köszönhetően. Sima és egyenletesen gyönyörűvé teszi a bőrt.