Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Baktériumot az akváriumba!

 

Gyakori hiba kezdő akvárium tulajdonosok körében, hogy nincsenek tisztában lényeges folyamatokkal, melyek az akváriumban ciklusosan zajlanak le. Az egyik ilyen fontos folyamat az akvárium nitrogénciklusa.

A nitrogénciklus megértése a kezdő hobbi akvaristáknál az egyik legnagyobb kihívás és ezáltal az egyik leggyakoribb halpusztulást okozó tényező a halak nem megfelelő táplálása mellett.

Ilyenkor általában az történik, hogy a hasznos baktériumok hiányában az ammónia olyan mértékben halmozódik fel a vízben, ami a halainkra nézve átlépi a már halálos adagot.

A fel nem használt tápanyag, valamint a halak által létrehozott szerves hulladék gyors úton bomlásnak indul és ez rothadási folyamatokon keresztül ammónia képződéséhez vezet. Ezt a folyamatot tudják a hasznos baktériumok megállítani, illetve a lebontási folyamatokat más irányba terelni. A képződött ammóniát lebontva nitritet állítanak elő.

Sajnálatos módon a nitrit is mérgező a halakra nézve! Szerencsére egy jól megteremtett baktérium kultúrában olyan baktériumok is élnek, melyek a nitritet alakítják tovább nitrátokká.

Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a ciklus folyamatos fenntartását, a hasznos baktériumok megfelelő mennyiségű jelenléte szükséges. Mivel maguk a baktériumok is beépülnek az akvárium tápanyag forgalmába, ezért egy idő után számuk jelentősen lecsökken.

Jelenlétüket folyamatosan szinten kell tartanunk, amit rendszeres baktérium kultúra adagolással tudunk biztosítani.
 
A fentiekre megfelelő megoldást jelent az emAQUA-AKVÁRIUM rendszeres használata. Az emAQUA-AKVÁRIUM olyan effektív mikroorganizmusokat (baktériumokat, gombákat) tartalmaz, melyek biztosítani tudják a megfelelő nitrogénciklust. Hozzájárulnak a megfelelő lebontási folyamatok kialakításához, ami által rothadás és káros gázok képződése helyet erjedési folyamatok indulnak be, ezáltal megszüntetve a halakra nézve veszélyes vegyületek, mint az ammónia és nitrit képződését.

Ezen felül az emAQUA-AKVÁRIUM elősegíti az akváriumban a megfelelő mikrokörnyezet kialakítását. A benne található hasznos mikroorganizmusok, megszüntetik, kiszorítják a megtelepedett patogén, betegséget okozó baktériumokat.

További lényeges hatása az emAQUA-AKVÁRIUM-nak, hogy használatával az algásodás visszaszorítható, megszüntethető. Jelentősen hozzájárul a víz minőségének javításához.

A készítményben lévő ásványi vulkanikus kőzetpor eltávolítja a káros anyagokat, megköti a zavarosodást, és további megtelepedési felületet kínál a lebontást végző baktériumoknak. A vulkáni kőzetporban lévő kalcium nélkülözhetetlen ásványi anyag egy akvárium számára.

Az emAQUA-AKVÁRIUM közvetlenül a vízbe és/vagy a szűrőanyagra adagolható. Meglévő akváriumoknál javasolt a 2 hetenkénti rendszeres alkalmazás az alábbi adagolással: 5 ml emAQUA-AKVÁRIUM oldatot számolva 10 liter akváriumvízhez.

A készítmény kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, nem jelent veszélyt sem a környezetre, sem a halakra!