Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az élőflórás fermentátumok emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatása

2018. 08. 19. 03:14:00

3. rész: Az élőflórás fermentátumok emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatása

Az élő szervezetek szoros szimbiózisban élnek a Földön. A magasabb-rendű élőlények az alacsonyabb-rendűekre támaszkodva tudják fenntartani optimális életvitelüket.

A természet a felépítési és lebontási folyamatokban aktívan használja fel a mikrobákat, vagyis a baktériumokat, penészeket, élesztőgombákat. (A vírusok általában nem mindig pozitív hatásúak ebben a körfolyamatban.) Ehhez természetesen szervesen kapcsolódnak a biológiai folyamatok katalizátorai, az enzimek, melyek nélkül a felépítési és lebontási (pl. az emésztési) folyamatok nem mennének normális úton végbe. Az enzimek és természetesen a mikrobák működéséhez megfelelő összetételű és arányú makro- és mikroelemekre van szükség. Ezért fontos a táplálékkal, folyadékkal bevitt fémionok minősége és mennyisége.

A baktériumok közül meg kell különböztetni a patogéneket, melyek anyagcseretermékeikkel mérgező hatásúak a magasabbrendű élőlényekre. A nem patogének viszont szervesen hozzátartoznak táplálékainkhoz, a belső mikroflóránk normál működéséhez, nélkülük megbomlik a szervezet egészséges működése, hiánybetegségek, maradandó elváltozások léphetnek fel.

Mivel az immunanyagok jelentős hányadát a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális működését. Amennyiben a bélflóra megsérül, pre-, vagy probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál működését.

Az emberi szervezet emésztési rendszere jól felépített, alkalmas a növényi és az állati eredetű táplálékok tökéletes feldolgozására, hasznosítására. Évezredek óta fogyasztották a nyers-, vagy hőkezelt élelmiszerek mellett a fermentációval – különböző erjesztési módszerekkel előállított termékeket a Föld minden táján (savanyított termékek, alkoholos italok, stb.). Ezen folyamatok prebiotikumként segítették és erősítették (gondoljunk pl. különösen járványok idején a savanyú káposzta magas C-vitamin tartalmának immunerősítő szerepére) az ellenállóképességet.

Ha azonban - különösen az adalék és állományjavító anyagokat alkalmazó, mai élelmiszeripar esetén - napjainkban, olyan táplálék jut az emésztési rendszerbe, amelyet a „védelmi rendszer” nem ismer fel, akkor un. hibás immunreakció léphet fel, mely komoly emésztőrendszeri gyulladásokat eredményezhet, mint például a Crohn-betegség. A mai élelmiszerek sok állományjavítót, mesterségesen előállított adalékanyagot tartalmaznak, melyek kiválthatják a fent említett emésztési gondokat.

Az egészségünk megőrzése, a szervezet normál működésének elősegítése érdekében ma feltétlenül fontos a bélrendszer mikroflórájának megőrzése, védelme, vagy szükség esetén pótlása. Ehhez elsősorban a természetes fermentátumok élő mikroflórájával juthatunk el. A bifido-baktériumok, a különböző tejsavbaktériumok és élesztők segíthetnek a bélflóra helyreállításában, illetve az általuk előállított fementátumok szervesanyagainak és mikro-, makroelemeinek segítségével javíthatjuk a bélflóra helyes működését, regenerálódását.

Az erjedés (fermentáció) során keletkező biológiailag aktív anyagok, antioxidáns tulajdonságúak. Az antioxidánsok elősegítik a sejtek szabadgyökök elleni védelmét, ezzel egészségünk megőrzését. Az anyagcserére gyakorolt kedvező hatásuk révén hozzájárulnak a jó közérzet és az immunrendszer fenntartásához.

Az emóció készítése során kevert kultúrával dolgozunk, ahol a hasznos tejsavbaktériumok mellett a Saccharomyces cerevisiae élesztő is segíti a fermentációt, s az erjedés során képződő köztestermékek az emberi szervezet számára fontos alapkövekként, közvetlenül hasznosítható alapanyagokként szolgálnak a működéséhez. Az emóció 7.84 készítményeinket e feladatok megoldásában, prebiotikumként kívánjuk biztosítani a fogyasztónak a szervezet természetes egyensúlyának megteremtése érdekében.

Tartalomhoz tartozó címkék: emóció7_84