Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Manju - az öregedés ellenszere?

Urbán János agrármérnök
2019. 09. 02. 15:44:31

Mi okozza az öregedést?

A szabad gyökök és a mutációs elmélet az egyik legnépszerűbb öregedéselmélet.

Az életműködéshez szükséges energiát a táplálékokból nyerjük, amelynek lebontása oxigén jelenlétében történik, ennek helye a sejtekben a mitokondrium. A lebontó folyamat során azonban melléktermékek, úgynevezett szabad reaktív gyökök keletkeznek. Súlyos következménye lehet, ha mutációt okozva a DNS-t károsítják. Különösen a mitokondriumok DNS-e veszélyeztetett, mert itt nincs hibajavító (repair) mechanizmus, amely a DNS-ben bekövetkező mutációkat korrigálná.

A mitokondriumban keletkező szabadgyök-képződés egy önmagát erősítő folyamatot indít el, és a hibák az egész sejt, illetve szervezet működését befolyásolják. A DNS hibái a szervezet életkorával előrehaladva egyre nőnek, végül olyan mértékben felhalmozódhatnak, hogy zavarják a normális sejtműködéseket.

A szuperoxid dizmutáz, a kataláz és a peroxidáz ezeket a szabad gyököket megsemmisítik. Az idős állatokban a szuperoxid dizmutáz szintek magasabbak, mint a rövidebb ideig élőkben. A keletkező szabad gyökök károsító hatásának következménye az apoptózis, amely a sérült DNS-ű sejt pusztulásához vezet.

 

Az öregedési folyamatok lassíthatók?

Ahogy látjuk, a szervezetet károsító szabad gyökök a tápanyagok lebontása során keletkeznek, amennyiben a táplálék mennyisége csökken, akkor csökken a lebontás, csökken a keletkező szabad gyökök mennyisége is. És valóban, a kalóriamegvonás növeli a maximális élettartamot.

A legtöbb ember azonban nem képes az öregedési folyamatokat lassító szigorú diétát betartani. Amit azonban mindenki könnyen megtehet: fogyaszthatja a MANJU-t!

Mi az a Manju?

Az Manju az EM bázisán, kifejezetten emberi fogyasztásra kifejlesztett készítmény, egy rendkívül hatékony ital, az egészség megőrzésére és visszanyerésére.

Rizskorpa, tengeri hínár és papaya - egy japán professzor által elkülönített - effektív mikroorganizmusokkal végzett fermentációja után kerülnek kivonásra azok a rendkívül értékes anyagok, amelyeket ez a több mint 80 fajta pozitív mikroorganizmus termelte kivonat tartalmaz. Az ital elkészítése során a fermentáció rendkívül hosszú, 1 éves folyamat!

A végtermék egy nagyon intenzív hatású, rendkívül sokféle antioxidáns, kb. 40 féle nyomelem, vitaminok, és még más bioaktív anyagok ötvözete.  Mesterséges vitaminok, vegyi adalékok (E…stb.) nincsenek benne. Ezen összetételénél fogva rejlik benne azaz erő, mellyel képes megállítani az emberi szervezetben beindult láncreakciókat, melyeket az aktivált, agresszív oxigén indít be.

Mi az Manju összetétele?

 • víz: 65%
 • rizskorpa: 12%
 • teljes őrlésű rizs: 10%
 • friss papaya gyümölcs: 8%
 • tengeri moszat: 5%

10 ml Manju az alábbi antioxidánsokat tartalmazza:

 • α-tokoferol: 12,8 mg
 • γ-orizonol: 7,5 mg
 • likopin: 6,2 mg
 • flavonoidok: 1,7 mg
 • ubikinonok: 2,2 mg

Tartalmaz továbbá

 • bioaktív anyagokat, mint pl. NAD, NMN, L-alanin, L-glutamin, valamint
 • peptideket és
 • 40 féle nyomelemet.

Hogyan hatnak az antioxidánsok

Az emberi szervezetben keletkező szabad gyökök elégetik a lipoidokat, degenerálják a fehérjéket, enzimeket deaktiválnak és nukleinsavakat bontanak le. Főleg ezek azok a fiziokémiai változások, amelyek a betegségeket és az idő előtti öregedést okozzák.

Az antioxidánsok úgy hatnak, hogy gátolják a daganatsejtek kialakulását, vagy megsemmisítik azokat azáltal, hogy lecsökkentik a természetes falósejtekkel szembeni ellenálló képességüket.  Egyben növelik a falósejtek immunitási fokát, védekező erejét. A T-sejt termelődést segítik, miáltal megnövelik a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét, valamint fokozzák a sejtképződést is.

Miért egyedülálló a Manju?

Az Manju színtelen, szagtalan, átlátszó, aranyszínű folyadék, melynek számos fiziokémiai jellemvonása van.  Főleg ennek révén képes az emberi szervezet nagyon könnyen felvenni, felszívni a Manju-ban lévő antioxidánsok, bioaktív és ásványi anyagok sokaságát.

A Manju segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, és fokozza a szervezet természetes védekező mechanizmusainak hatékonyságát.

A Manju-nak semmilyen káros mellék- és utóhatása nincs.

Mivel a szervezetre gyakorolt pozitív hatása igen erős, több helyen komolyan megkezdődött hatás-mechanizmusának orvosi kutatása és terjedőben van a használata.

Hogyan alkalmazzuk a Manju-t?

Az alkalmazást kis mennyiségekkel kezdjük, bő folyadék bevitele mellett, hogy a szervezetet ne érje sokkhatás.

A fogyasztás kezdetén az érzékenyebb pácienseknél felléphetnek méregkiválási jelenségek.  Ez esetleg átmenetileg lehet láz, hidegrázás, ízületi fájdalom vagy valamilyen nem veszélyes bőrelváltozás. Az ilyenektől nem kell megijedni, mert ezek nem káros mellékhatások és rövid idő után eltűnnek.  A gyógyulás jeleiként kell tekinteni őket (ilyen jelenség a megfázás esetén a köhögés, váladékképződés, láz esetén az izzadás, vagy az emésztőszervi betegségeknél a hasmenés vagy a hányás).

Ha jelentkezne valamely kísérőjelenség, ne riadjunk meg.  Esetleg feküdjünk ágyba egy kis időre. A kezdeti kísérőjelenség mértéke főleg az adott betegség fajtájától és súlyosságától függ.  Az ajánlott adagolás mellett ki kell tartani, azt legfeljebb csak kis mértékben csökkentsük. Egy vagy két hét elteltével az adagot emelhetjük. A kezelés során 2-3 alkalommal következhet be visszaesés – ami alatt erős légzés, hőemelkedés, szívdobogás léphet fel – amely esetén óvatosan csökkentsük a napi adagot.

Néhány hónap elmúltával szemmel látható „megfiatalodás” történik.  Ezután összesen napi 10-40 ml Manju-ra lesz szükség, amely a továbbiakban stimulálja az egészséget.

Mi az ajánlott fogyasztási mennyiség?

 • Súlyosabb megbetegedéseknél: naponta 3-szor 15-25 ml
 • Enyhébb esetekben: naponta 3-szor 10-20 ml
 • Megelőzésre: naponta 2-szer 10 ml

Az Manju más italokkal történő keverése nem csökkenti a hatást. Fogyasztható önmagában, vízzel, teával, kávéval vagy gyümölcslével keverve.

Hogyan tároljuk?

Felbontás után hűvös, de nem hűtött, sötét helyen tároljuk.  Ideális tárolási hőmérséklet: 15-20ºC. Közvetlen napsugárzásnak ne tegyük ki.  Ha üledék keletkezne benne, vagy lebegő részecskéket lehetne látni, azok nem jelentik a készítmény megromlását.

A palack kinyitásakor a benne lévő folyadéknak nem szabad kellemetlen szagot árasztania.  Mivel nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, ezért a felbontott palack tartalmát 2 hónapon belül fel kell használni.