Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Új év kezdődött, kezdjük hát felkészülten!

Urbán János agrármérnök
2020. 01. 22. 14:38:00

Kezdődik az új év és szeretne lendületesen nekiindulni, de fáradtnak és kimerültnek érzi magát?

Sokan nem is gondolnák, hogy a probléma a bélrendszerben lehet!

A bélrendszerünkkel együtt az emberi mikrobiom a testünk központi energiaforrása. Több tanulmány is készült már arról, hogy a gyomor- és béltraktus aggyal történő kölcsönös kommunikációja valóban létezik, amihez a szervezet messenger anyagokat használ. 

Mivel bélrendszerünk nemcsak az emésztésünkre, fizikai egészségünkre, hanem a gondolkodásunkra, az érzéseinkre és a viselkedésünkre is nagy hatással van, ezért fontos, hogy odafigyeljünk rá és jól kezeljük.

De mit is jelent a jó kezelés?

Kezdésnek a megfelelő és egészséges táplálkozás: magas rosttartalmú, kiegyensúlyozott, főleg növényi alapú nyersanyagok, a lehető legkevesebb cukor és fehérlisztből készült termék, valamint sok erjesztett pre- és probiotikomot tartalmazó élelmiszer. Ezek pótlására egy mindenki számára ajánlott megoldás például az Emóció 7.84 fermentált, élőflórás ital fogyasztása.

Mi emberek sokkal többek vagyunk, mint gondolnánk!

Mivel az emberi test sejtjeinek körülbelül 90%-a nem emberi eredetű, úgy tekinthetünk magunkra, mint egy folyamatosan változó rendszer, egy külön ökoszisztéma.

Különböző mikroorganizmusok - például baktériumok, gombák stb. – millióival élünk együtt, alkotunk egy testet. Egyedül a bélrendszerben kb. 2 kg lehet a mikrorganizmusok tömege, ami megfelel az agy súlyának!

Ezért fontos, hogy az emberi mikrobiom mindig egészséges összetételű maradjon. Amikor valamilyen okból kiegyensúlyozatlanná válik szükséges, hogy olyan egyszerű eszközökkel támogassuk, mint amit az Emóció 7.84 is nyújt a számunkra.

A fentiek megtartásával és odafigyeléssel erőteljesen és egészségesen indulhatunk neki az új év kihívásainak!

Tartalomhoz tartozó címkék: emóció7_84