Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Paraméterek

kiszerelés 16000ml

Organico Bokashi konyhai komposztáló vödör 15,3 literes

Ár:
29.400 Ft
Gyártó cikkszám: 1013
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. április 23.
Gyártó: Multikraft GMBH
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Az Organico konyhai komposztáló vödör kitűnően alkalmas a konyhai hulladékok/maradékok szagmentes fermentálására. Kényelmesen és könnyen használható. Az Organico háztartási vödör ’végterméke’ egy kitűnő minőségű ’trágya’, mely alkalmas cserepes és kerti növények táplálására. A csapon át távozó ’trágyát’ 1:1000-2000 arányban hígítva célszerű felhasználni.

A komposztálás ideális szén:nitrogén (C:N) aránya kb. 25:1. A háztartási hulladékok nedvesség- és nitrogén-tartalma magasabb, ezért szükség lehet vázanyagokat adó, magasabb széntartalmú adalékra. A Szárított bio Bokashi erre, valamint a keletkező szagok lekötésére való. A szárított bio Bokashi beltérben történő komposztálásra lett kifejlesztve, de természetesen használható kültéri komposztáláshoz is. 

Tartalmaz: 1db fedő, 1db szűrő, 1db mérőkanál, 1db simító lapát, 1db adagoló

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
emBIO 1L 1 liter emBIO
2.100 Ft
Organico szárított bio Bokashi 600g Organico szárított bio Bokashi 600g
4.700 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Bokashi előállítása a háztartásban
Bokashi háztartási vödör, szaglekötő Bio Bokashi és emBIO használatával

Konyhai hulladékból az effektív mikroorganizmusok segítségével fermentáció által magas értékű biológiai trágya (Bokashi) állítható elő cserepes- és dísznövények, zöldségek, cserjék, fák számára. 

Szükségek kellékek: 

  • Egy kisebbfajta edény a napi konyhai hulladék gyűjtéséhez 
  • Bokashi háztartási vödör 
  • Száraz Bio Bokashi 
  • emBIO mikrobiológiai aktivált oldat

Hogyan készítsük: 

  1. Egy adagolókanálnyi (100 ml) szárított Bio Bokashit szórjunk az üres Bokashi háztartási vödör aljába elhelyezett szűrőlapra. 
  2. Aprózzuk fel a konyhai hulladékokat, tegyük a vödörbe és a tetejére szórjunk egy adagolókanálnyi szárított Bio Bokashit. A jobb hatás elérése érdekében permetezzük le emBIO oldattal.
  3. A vödörhöz mellékelt tömörítő lappal erősen nyomkodjuk le, hogy anaerob (levegőmentes) fermentáció jöhessen létre. 
  4. Zárjuk le a Bokashi vödröt a hermetikusan záródó fedéllel. 
  5. A szivárgó lé, mely a fermentáció során képződik, magas értékű folyékony trágya, melyet gyorsan fel kell használni. A vödör alján lévő csappal 3-5 naponta engedjük ki a mellékelt mérőpohárba és vízzel 1:100-1:200 arányban hígítva (1 dl : 10-20 liter vízhez) a szoba- és kerti növények locsolásához használható. 
  6. Amikor a vödör megtelt, lezárt állapotban 2 hétig hagyjuk állni, hogy a tartalma készre fermentálódjon.

Felbontáskor a felszínen megjelenő fehér gombafonat jelzi, hogy a fermentáció sikeres volt és a saját, házi készítésű Bokashi használatra kész! 

A kellemesen savanykás szagú tartalmat dolgozzuk be a talajba. 2-4 hét után a Bokashi tápanyagban szerfelett gazdag talajt eredményez a növények és virágok számára. A friss Bokashi savas pH-értéke miatt csak 2 héttel a Bokashi talajra való kivitele után ültessünk vagy vessünk! Vagy: a Bokashit legalább 30-40 cm-re a növénytől dolgozzuk be a talajba.

kiszerelés 16000ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!