Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A tüdőnek is vannak saját baktériumai, támogassuk őket!

Urbán János agrármérnök
2020. 04. 01. 09:14:36

 

A velünk élő mikroorganizmusok igen intenzív kutatása feltárta az utóbbi évtizedben, hogy a légutakban, így a tüdőben is számos mikroorganizmus található.

Az egészséges emberek tüdejébe folyamatosan baktériumok jutnak be a szájon át a külvilágból, ezek azonban csak ritkán, legyengült immunrendszer esetén okozhatnak betegséget. Olyan speciális baktériumfajtákat viszont nem találtak, amelyek csak a tüdőben élnek és a szájban valamint a nyelőcsőben ne fordulnának elő.

Az eredmények alapján könnyen belátható, hogy a szánkon át bevitt baktériumok egy része a tüdőnkbe is eljut. Ha olyan terméket fogyasztunk, ami kedvező hatású mikroorganizmus közösséget tartalmaz, akkor azok jótékony hatásukat a tüdőben élő baktériumokra is ki tudják fejteni. Ilyen termék az Emóció7.84, mely fogyasztásával az immunrendszerünket és a tüdőnk bakteriális védelmi vonalát is erősíteni tudjuk.

A tüdő a maga elágazásaival a legnagyobb kapcsolódási felület az emberi test és a külvilág között. Az alsó légutak felülete kiterítve kb. 100 négyzetméter, 30-szor akkora, mint a bőrfelszín, és kétszer nagyobb, mint a bélfal területe. 

A tüdőbe a belégzés során rendszeresen baktériumok jutnak a külvilágból a nyál parányi cseppjeivel. A tüdőben kimutatott baktériumok fajösszetétele nem a nyelőcsőben, hanem inkább a szájban található flórának felel meg. A légzés során folyamatosan kis mennyiségben bejutó baktériumok ép immunrendszer mellett csak ritkán okoznak betegséget.

Az egészséges tüdő olyan, mint egy sziget, amelynek populációját a bevándorlás és kivándorlás közötti egyensúly határozza meg - mondta Robert Dickson, az University of Michigan kutatója, aki a tüdőben megtalálható baktériumokat vizsgálta. Ha ez az egyensúly megbomlik, bizonyos mikróbák hosszabb időre megtelepedhetnek a tüdőben, növelve a tüdőfertőzés vagy más tüdőbetegség kockázatát.

Megalapozott tehát az a hitünk, hogy az Emóció7.84 fogyasztásával kedvező irányba befolyásolhatjuk a tüdőben található mikroorganizmusok fajösszetételét.

Tartalomhoz tartozó címkék: emóció7_84