Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Baleset a szőnyegen – aggodalomra semmi ok

Urbán János agrármérnök

 

Egy kis házi kedvenc csodálatos dolog, boldog gyerekek, boldog család és boldog, ám legtöbbször még nem szobatiszta kiskutya!

Az első eufórikus pillanatoknak gyakran vége szakad, amikor a szoba felfedezése közben az új jövevény megáll egy pillanatra, és mire odaérnénk már meg is történt az eset. Miért is nem a konyha, vagy előszoba kövén állt meg, miért pont a szőnyeg közepén? Hát persze, ha egyszer ott érzi jobban magát a kis „átkozott”.

Kicsi kutyáknál szinte mindig előfordulnak hasonló balesetek, de a szépen nevelt kutyusok, jó viselkedésű házi macskák is gyakran hagyhatnak takarításra váró foltokat maguk után.

Ha a szőnyegből hatásosan szeretnénk eltüntetni kedvencünk nyomait, akkor az egyik legfontosabb, hogy azonnal cselekedjünk. A már beszáradt foltokat sokkal nehezebb kezelni, bár az sem lehetetlen.

  1. Első lépésben itassunk fel annyi nedvességet amennyi csak lehetséges egy csomag papírtörlővel, régi törölközővel, szivaccsal vagy más jó nedvszívó anyaggal. Amennyiben friss kutyatulajdonosok lettünk készüljünk is fel ilyen eshetőségekre és egy eldugott, de gyorsan elérhető szobasarokba, cipőtartóba gyűjtsünk össze pár ilyen régi ruhadarabot, amit szükség esetén elő tudunk kapni.
  2. Második menetben bő vízzel mossuk át a folt helyét, ezzel minél jobban felhígítva a kutya/macskapisit. Ezt is itassuk fel az előzőeknek megfelelően.
  3. A következő lépésben tudjuk bevetni az emBIO Herbs-PET SPRAY-t, ami effektív mikroorganizmusok segítségével képes lekötni a kellemetlen szagokat, közömbösíteni a vizeletben lévő összetevőket. Az emBIO Herbs-PET SPRAY-t közvetlenül a foltra permetezzük és hagyjuk rajta 5-10 percig, majd töröljük szárazra. Szükség esetén ismételjük meg a kezelést.

Ha az állatok együtt élnek velünk a lakásban hosszabb távon a szaguk részévé válik a lakásnak, szétterjed annak levegőjében. A gazdik orra rendszerint megszokja ezt, de vendégek egyből érzékelik, ami okozhat kényelmetlen pillanatokat is.

Az egészségünkre nézve is kedvezőbb, ha ezeket a szagokat folyamatosan közömbösítjük, amihez az effektív (hatásos) mikroorganizmusok természetes, vegyszerektől mentes megoldást nyújtanak.