Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

EM technológia alkalmazása a felszíni vizek kezelésében - Dr. Hegyi Árpád

Ár:
1.990 Ft
Gyártó cikkszám: 029
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2019. július 19.
Gyártó: EM Technology Hungary Kft.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A könyv célja bemutatni a biológiai üledék csökkentési megoldást, egy hazai gyakorlati példán keresztül. A könyv egyrészt bemutatja a biológiai oltóanyagot és azt, hogy milyen hatással van ez a megoldás a természetesvízi környezetre. Fontos hangsúlyozni, hogy a vizsgálati eredmények egy bizonyos készítményre, az emBIO mikrobiológiai oltóanyagra vonatkozik. Az itt szerzett tapasztalatokat felhasználva fejlesztettük le az emAQUA terméket. Más termékek is elérhetőek a piacon, de azok összetétele bizonyosan eltér az általunk alkalmazottól és azok hatásmechanizmusa nem feltétlenül ismert.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
1 liter emAQUA 1 liter emAQUA
2.150 Ft -tól
5 liter emAQUA, 30%-os mennyiségi kedvezménnyel 5 liter emAQUA, 30%-os mennyiségi kedvezménnyel
2.150 Ft -tól
10 liter emAQUA, 37%-os mennyiségi kedvezménnyel 10 liter emAQUA, 37%-os mennyiségi kedvezménnyel
2.150 Ft
20 liter emAQUA, 45%-os mennyiségi kedvezménnyel 20 liter emAQUA, 45%-os mennyiségi kedvezménnyel
2.150 Ft -tól
1.000 liter emAQUA, 60%-os mennyiségi kedvezménnyel 1.000 liter emAQUA, 60%-os mennyiségi kedvezménnyel
2.150 Ft -tól
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Tartalomjegyzék

1. Bevezetés

2. A halastavi üledék jellemzői

 2.1. A vízi ökoszisztéma szerves anyagai

3. Az Effektív Mikroorganizmusok (EM)

 3.1. Az EM története

 3.2. Az EM-et alkotó főbb mikroorganizmus csoportok és azok hatásaik

 3.2.1. Baktériumok

 3.2.2. Gombák

4. Az Effektív Mikroorganizmus (EM) keverék tesztelése Oxi-Top rendszerben

5. A vizsgálatokban szereplő EM kultúra csíraszám ellenőrzése

6. A vizsgálatban résztvevő tavak

7. Az EM kijuttatása a célterületre

8. A víz fizikai tulajdonságainak vizsgálata

 8.1. Vízhőmérséklet

 8.2. Oxigén mennyiség és telítettség

 8.3. Vezetőképesség

 8.4. Zavarosság

 8.6. A víz fizikai tulajdonságok eredmények statisztikai vizsgálata

9. A víz kémiai tulajdonságainak vizsgálata

 9.1. pH érték

 9.2. Nitrogénformák

 9.2.1. Nitrit-ion (NO2-)

 9.2.2. Nitrát-ion (NO3-)

 9.2.3. Nem várt események

 9.2.4. Ammónium-ion (NH4+)

 9.2.5. Szabad ammónia (NH3-)

 9.2.6. Összes nitrogén (ƩN)

 9.3. Ortofoszfát-ion (PO43-)

 9.4. Szervesanyag-tartalom

 9.4.1. Kémiai oxigén igény (KOIcr)

 9.4.2. Biokémiai oxigén igény (BOI5)

 9.4.3. Összes szerves szén (TOC)

 9.5. A víz kémiai tulajdonságainak eredmények statisztikai vizsgálata

10. A víz biológiai tulajdonságainak vizsgálata

 10.1. Klorofill-a (teljes és cianobaktérium klorofill-a)

 10.2. Cianobaktériumok

 10.3. Zooplankton nedves biomassza

 10.4. A víz biológiai tulajdonságok eredmények statisztikai vizsgálata

11. A víz fizikai, kémiai és biológiai tulajdonságainak statisztikai vizsgálata

12. Az üledék vastagságának vizsgálata

 12.1. Üledékvastagság meghatározása a vizsgálatok megkezdése előtt

 12.2. Üledékvastagság meghatározása a vizsgálatok befejezése után

13. Az üledék összetételének vizsgálata

14. Nem várt események

15. A kezelt és a kontroll tóvíz mikrobiális aktivitásának vizsgálata OxiTop rendszerben

16. A halak élettani folyamatainak vizsgálata

 16.1. Vérplazma-glükóz

 16.2. Koleszterin

 16.3. Triglicerid

 16.4. Szérum/plazma fruktózamin (SeFa)

17. A halhús összetételének vizsgálata

18. Összefoglalás

19. Irodalomjegyzék

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő